Aannemer

Aralco biedt de aannemer een totaaloplossing op het gebied van energie-efficiënte vraaggestuurde ventilatiesystemen. Van toevoerroosters, overstroomroosters tot CO2 gestuurde mechanische afvoersystemen.  De efficiënte meting en werking biedt een hoge bijdrage aan de energieprestatie (Energielabel of EPG). De automatische en duidelijke bediening zorgt voor een gezond binnenklimaat.

De eenvoud en duidelijkheid van de systemen zorgt ervoor dat de gebruiker de bediening begrijpt. Hierdoor wordt een juist gebruik gestimuleerd en klachten, en dus kosten, voorkomen.

 
EasyClean verlaagt de exploitatiekosten

Een ventilatierooster met het EasyClean® principe verlaagt de exploitatiekosten aanzienlijk t.o.v. traditionele ventilatieroosters. Het unieke  EasyClean® principe maakt het mogelijk om het gehele klep- of trommelmechanisme uit te nemen. Hierdoor is het gehele rooster intensief te reinigen of reviseren. Wanneer er onderdelen van het bedieningsmechanisme defect of versleten zijn, kan een vakman deze eenvoudig en snel vervangen. Het rooster zelf hoeft dus niet vervangen te worden! Dit heeft een positief effect op de levensduur van het rooster. Lees meer  coverbeeld EasyClean 

 

Zo eenvoudig kan energiezuinig ventileren zijn

De bewoner heeft een grote invloed op de werking van het ventilatiesysteem. Is de bediening te ingewikkeld of biedt het teveel mogelijkheden dan zal de gebruiker snel kiezen voor de ‘voordeligste’ keuze, de laagstand. Hierdoor wordt er onvoldoende geventileerd met kans op schimmel en houtrot. De kosten die hieruit voortvloeien komen vaak voor rekening van de verhuurder.  Energiezuinigventileren 

De vraaggestuurde ventilatiesystemen OxyGreen CO2 zijn eenvoudig en gebruiksvriendelijk, zodat bewoners onder alle omstandigheden efficiënt ventileren. Met duidelijke symbolen zien de bewoners in welke stand de sensor staat. Als men de sensor aanraakt geven de leds de ingestelde ventilatiestand en de kwaliteit van de binnenlucht weer. De leds gaan na 8 seconden uit. Een afwezigheids- of laagstand kent Oxygreen niet. Voor een juiste bediening wordt een duidelijke gebruikershandleiding meegeleverd. 

Lees meer

 

Bim 2
BIM staat voor Building Information Model ofwel Bouw Informatie Model. Uitgangspunt van BIM is dat alle partners in een bouwproces binnen één en hetzelfde model of bestand werken. Alle benodigde informatie voor ontwerp, de bouw en het beheer van alle partners in het bouwproject staan overzichtelijk op één plek. Dat maakt een efficiënte samenwerking mogelijk tussen opdrachtgevers, architecten, adviseurs, aannemers en installateurs. Werken met BIM bespaart u dus tijd en (faal)kosten.

De producttekeningen van Aralco zijn als BIM-downloads beschikbaar voor Revit en verschillende CAD-programma’s via de internationale IFC-standaard.

U vindt de downloads onder de tab CAD- en BIM- tekeningen bij de specifieke producten of in de menubalk onder Support.