Architect

Aralco biedt de architect een totaaloplossing op het gebied van energie-efficiënte vraaggestuurde ventilatiesystemen. Van toevoerroosters, overstroomroosters tot CO2 gestuurde mechanische afvoersystemen.  De efficiënte meting en werking biedt een hoge bijdrage aan de energieprestatie (EPG). De automatische en duidelijke bediening zorgt voor een gezond binnenklimaat.

 EasyClean verlaagt de exploitatiekosten

Een ventilatierooster met het EasyClean® principe verlaagt de exploitatiekosten aanzienlijk t.o.v. traditionele ventilatieroosters. Het unieke  EasyClean® principe maakt het mogelijk om het gehele klep- of trommelmechanisme uit te nemen. Hierdoor is het gehele rooster intensief te reinigen of reviseren. Wanneer er onderdelen van het bedieningsmechanisme defect of versleten zijn, kan een vakman deze eenvoudig en snel vervangen. Het rooster zelf hoeft dus niet vervangen te worden! Dit heeft een positief effect op de levensduur van het rooster.
Lees meer 
coverbeeld EasyClean 

 

Voorkom tochtklachten en bespaar energie

Voor een gezond binnenklimaat is ventilatie een vereiste. Het liefst niet te veel, maar zeker niet te weinig. De zelfregelende klep in het rooster reageert op windvlagen tegen de gevel. Wanneer het hard waait knijpt de zelfregelende klep de opening van het rooster, zodat er nooit te veel lucht naar binnen treedt. Met name in de winterperiode heeft dit een positieve bijdrage aan het comfort. Bovendien bespaart het energie in het belang van de gebruiker!

Zo eenvoudig kan energiezuinig ventileren zijn

De bewoner heeft een grote invloed op de werking van het ventilatiesysteem. Is de bediening te ingewikkeld of biedt het teveel mogelijkheden dan zal de gebruiker snel kiezen voor de ‘voordeligste’ keuze, de laagstand. Hierdoor wordt er onvoldoende geventileerd met kans op schimmel en houtrot. De kosten die hieruit voortvloeien komen vaak voor rekening van de verhuurder. 

De vraaggestuurde ventilatiesystemen OxyGreen CO2 zijn eenvoudig en gebruiksvriendelijk, zodat bewoners onder alle omstandigheden efficiënt ventileren. Met duidelijke symbolen zien de bewoners in welke stand de sensor staat. Als men de sensor aanraakt geven de leds de ingestelde ventilatiestand en de kwaliteit van de binnenlucht weer. De leds gaan na 8 seconden uit. Een afwezigheids- of laagstand kent Oxygreen niet. Voor een juiste bediening wordt een duidelijke gebruikershandleiding meegeleverd.
Lees meer

Verbetering van het energielabel

Ventilatie oLabelverbeteringp basis van CO2  in combinatie met zelfregelende ventilatieroosters voorzien van een EPC-klep, wordt in de ISSO 82.1 gewaardeerd als vraag gestuurde ventilatie. Deze eenvoudige doch efficiënte vorm van ventilatie zorgt voor een positieve stap in het energielabel.     

 

Vraaggestuurde ventilatie in de hoogbouw

Oxygreen Collectief maakt vraaggestuurde ventilatie in de hoogbouw op eenvoudige wijze mogelijk. Met name in renovatieprojecten biedt Oxygreen Collectief veel voordelen. Veelal zijn de bestaande kanalen te gebruiken. Wanneer er reeds zelfregelende dakventilatoren zijn geïnstalleerd, is het mogelijk het systeem te optimaliseren tot een vraaggestuurd ventilatiesysteem. Installatie van een ventilatie-unit in iedere woning is niet nodig, dat scheelt ruimte en voorkomt geluidsklachten.
lees meer

 

 Bim 2

BIM staat voor Building Information Model ofwel Bouw Informatie Model. Uitgangspunt van BIM is dat alle partners in een bouwproces binnen één en hetzelfde model of bestand werken. Alle benodigde informatie voor ontwerp, de bouw en het beheer van alle partners in het bouwproject staan overzichtelijk op één plek. Dat maakt een efficiënte samenwerking mogelijk tussen opdrachtgevers, architecten, adviseurs, aannemers en installateurs. Werken met BIM bespaart u dus tijd en (faal)kosten.

De producttekeningen van Aralco zijn als BIM-downloads beschikbaar voor Revit en verschillende CAD-programma’s via de internationale IFC-standaard.

U vindt de downloads onder de tab CAD- en BIM- tekeningen bij de specifieke producten of in de menubalk onder Support.