Installateur

Met de uitgebreide ‘familie’ Oxygreen systemen biedt Aralco voor iedere woonhuissituatie de juiste oplossing. Van een traditioneel ventilatiesysteem Oxygreen Vario tot en met het unieke Oxygreen Collectief voor de gestapelde bouw. Alle systemen kenmerken zich door eenvoud en duidelijkheid, zowel in gebruik en bij de installatie. 

Oxygreen biedt snelheid en eenvoud in installeren. Doordat de Oxygreen systemen compleet in één doos worden geleverd en de RF-sensoren en bedieningen af-fabriek zijn verbonden met de ventilatie-unit, wordt veel tijd en kosten bespaard. Voor projecten boven de 10 woningen biedt Aralco een ‘plug & play’ service. De ventilatie-units worden vooraf op de, door u opgegeven, ventilatiecapaciteit in gesteld.

Zo eenvoudig kan energiezuinig ventileren zijn

De bewoner heeft een grote invloed op de werking van het ventilatiesysteem. Is de bediening te ingewikkeld of biedt het teveel mogelijkheden dan zal de gebruiker snel kiezen voor de ‘voordeligste’ keuze, de laagstand. Hierdoor wordt er onvoldoende geventileerd met kans op schimmel en houtrot. De kosten die hieruit voortvloeien komen vaak voor rekening van de verhuurder.  Energiezuinigventileren 

De vraaggestuurde ventilatiesystemen OxyGreen CO2 zijn eenvoudig en gebruiksvriendelijk, zodat bewoners onder alle omstandigheden efficiënt ventileren. Met duidelijke symbolen zien de bewoners in welke stand de sensor staat. Als men de sensor aanraakt geven de leds de ingestelde ventilatiestand en de kwaliteit van de binnenlucht weer. De leds gaan na 8 seconden uit. Een afwezigheids- of laagstand kent Oxygreen niet. Voor een juiste bediening wordt een duidelijke gebruikershandleiding meegeleverd. 
lees meer

Vraaggestuurde ventilatie in de hoogbouw

Oxygreen Collectief maakt vraaggestuurde ventilatie in de hoogbouw op eenvoudige wijze mogelijk. Met name in renovatieprojecten biedt Oxygreen Collectief veel voordelen. Veelal zijn de bestaande kanalen te gebruiken. Wanneer er reeds zelfregelende dakventilatoren zijn geïnstalleerd, is het mogelijk het systeem te optimaliseren tot een vraaggestuurd ventilatiesysteem. Installatie van een ventilatie-unit in iedere woning is niet nodig, dat scheelt ruimte en voorkomt geluidsklachten.
lees meer

Bim 2
BIM staat voor Building Information Model ofwel Bouw Informatie Model. Uitgangspunt van BIM is dat alle partners in een bouwproces binnen één en hetzelfde model of bestand werken. Alle benodigde informatie voor ontwerp, de bouw en het beheer van alle partners in het bouwproject staan overzichtelijk op één plek. Dat maakt een efficiënte samenwerking mogelijk tussen opdrachtgevers, architecten, adviseurs, aannemers en installateurs. Werken met BIM bespaart u dus tijd en (faal)kosten.

 De producttekeningen van Aralco zijn als BIM-downloads beschikbaar voor Revit en verschillende CAD-programma’s via de internationale IFC-standaard.

U vindt de downloads onder de tab CAD- en BIM- tekeningen bij de specifieke producten of in de menubalk bij Support.