Aralco lanceert nieuwe woonhuisventilator voor OxyGreen ventilatiesystemen

Aralco introduceert een nieuwe woonhuisventilator ten behoeve van de OxyGreen ventilatiesystemen. Door de gunstige afmetingen en groter aantal aanzuigopeningen is dit model breed en modulair toepasbaar.

De nieuwe Aralco woonhuisventilator heeft een geringe inbouwdiepte van slechts 182 mm.  Hierdoor is de woonhuisventilator uitermate geschikt voor renovatieprojecten. Maar ook bij nieuwbouw biedt dit voordelen. Een ander belangrijk pluispunt is dat deze nieuwe woonhuisventilator 6 aansluitingen van 125 mm doorsnede heeft. Zo kunnen er meerdere kanalen op de woonhuisventilator worden aangesloten, wat toelaat om in meerdere zones te ventileren. Zo kan de vervuilde lucht per ruimte afgezogen worden. Dit zorgt voor een gezonde binnenlucht in alle vertrekken  en een lager energieverbruik.

De nieuwe woonhuisventilator wordt toegepast in de systemen OxyGreen CO2 Light en Optimum. Deze vraaggestuurde ventilatiesystemen werken op basis van de aanwezigheid van CO2. De vervuilde lucht wordt mechanisch afgevoerd. De toevoer van de lucht gebeurt via zelfregelende toevoerroosters.