Aralco zorgt voor afkoeling

In de zomermaanden warmen woningen op door zonnestraling en warme buitenlucht. In de nacht en de vroege ochtend koelt het buiten vaak sterk af. Met het ventilatiesysteem OxyGreen Collectief kunt u zomerventilatie gebruiken om uw woning af te koelen.

Met het ventilatiesysteem OxyGreen Collectief is individueel vraaggestuurd ventileren per woning in de gestapelde bouw eenvoudig mogelijk. De binnenluchtkwaliteit wordt per woning geregeld en continu afgestemd op de behoefte. De mechanische afvoer van verontreinigde en vochtige lucht geschiedt via een collectief afvoerkanaal door een dakventilator met drukregeling. De ventilatie wordt bepaald door de aanwezigheid en activiteit van mens en dier in de woning. Hierdoor is er altijd voldoende ventilatie voor een gezonde binnenlucht, maar nooit teveel om energieverliezen te voorkomen.

In de zomer kan een woning snel opwarmen, wat een onprettig gevoel geeft. OxyGreen Collectief kan nu ook uitgebreid worden met een externe temperatuursensor, waardoor er zomerventilatie kan toegepast worden.

De temperatuursensor meet de buitentemperatuur. De vochtsensor op batterij meet de binnentemperatuur. Wanneer de buitentemperatuur lager is dan de temperatuur binnen, toert de regelunit de ventilatie op. De koelere buitenlucht komt binnen via de toevoerroosters en koelt de woning af. Bovendien zal de woning ook minder snel opwarmen.