Vraag en antwoord

Als ik dagelijks een uurtje m’n raam openzet ventileer ik toch ook?
Nee, zodra het raam dicht is, raakt de binnenlucht snel vochtig en vervuild waardoor een ongezond en schadelijk binnenklimaat ontstaat. Bij 'waarom ventileren' vindt u meer informatie. 

Ventileren is energieverspilling.
Met een vraaggestuurd ventilatiesysteem (Oxygreen CO2) ventileert u nooit meer dan nodig en dus energiezuinig. Daarnaast kost het meer energie om vochtige lucht op te warmen en geeft dat een onaangenaam gevoel. Bovendien ventileert u voor uw gezondheid .

 Is de buitenlucht niet vuiler dan de lucht in mijn huis?
Neen, hoe vaak u uw woning ook poetst. Vanuit bouwmaterialen, meubels, verf, etc. komen allerlei schadelijke stoffen vrij. Volgens MilieuCentraal is er in sommige huizen meer fijnstof aanwezig dan buiten.

 Ik heb last van hooikoorts. Wanneer ik in het voorjaar mijn ventilatieroosters openzet krijg ik last.
Dat is vervelend. Om te voorkomen dat er pollen in uw woning komen wanneer u ventileert kunt u Aerofil in uw ventilatierooster plaatsen. Deze filter haalt tot 90% fijnstof en pollen uit de inkomende lucht en zorgt zo voor een gezonder binnenklimaat. 

Moet mijn ventilatiesysteem onderhouden worden?
Het is aan te bevelen om jaarlijks uw ventilatiesysteem te laten controleren. Daarnaast adviseren we u om de ventilatieroosters jaarlijks te reinigen.